International Summer Music School Pucisca Perfect your musical skills with renowned professors from all over the world, on a magical island... Unforgettable!

Natasa Perazic

Nataša Perazić Vrzić je rođena u Beogradu gde je i započela muzičko obrazovanje. Diplomirala je na FMU u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića (2008). Potom je završila postdiplomske studije u klasi renomirane flautistkinje Julije Galjego (Mahler Chamber Orchestra) na Escola Superior de Musica de Catalunya u Barseloni. Specijalističke studije završava u Beogradu.

U toku školovanja se usavršavala i u Njujorku kod prof. Džudit Mendenhol (Mannes School of Music) kao i na kursevima kod Benoit Fromangera (Hanns Eisler), Martin Koflera ( Mozarteum) i drugih. Bila je stipendista World Youth Simphony Orchestra, SAD te dva puta dobitnik Dositejeve stipendije Ministarstva za omladinu i sport RS, kao i stipendista španske vlada u toku postdiplomskih studija. Tokom školovanja je osvojila brojne nagrade, a ističu se prve nagrade na međunarodnom takmičenju Tahir Kulenović (2003, 2004, 2009) i zlatna medalja Letnje škole Interlohen u Mičigenu.

Nastupala je kao prvi flautista South Eastern Youth Orchestra i World Youth Simphony Orchestra. Izuzetno je angažovana u polju kamerne. Osnivač je i prvi flautista Beogradskog kvarteta flauta. Posvećena je interpretaciji dela domaćih i savremenih inostranih autora, te je imala priliku da zatvori INFANT festival u Novom Sadu sa kompozicijom Uroša Ignjatovića, namenjenoj toj prilici.

Odsvirala je preko 200 koncerata u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi kao solista, kamerni i orkestarski izvođač. Od 2013. godine radi kao profesor flaute u MŠ Stanković u Beogradu a njeni đaci su pobjednici mnogih takmičenja u Srbiji i šire.